[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]
MÒDULS DEL DIPLOMA DE POSTGRAU I MÒDULS DEL MÀSTER

institutdeformacio_presentacio_estudiantes-1-1024x261

 

MÒDULS DEL DIPLOMA DE POSTGRAU I TREBALL FINAL

1.000 h. i 40 crèdits

 

MÒDUL 1 Tallers de Arteterapia i Presentació de Casos

150 hores. 6 crèdits

En ells es desenvolupen els processos creadors i artterapèutics de cada alumne, a partir de l’execució de produccions en diferents llenguatges artístics i de l’acurat sosteniment per part dels arteterapeutas. En la Presentació de Casos a arteterapeutas experts presenten casos del seu treball en Arteterapia.

 

MODUL 2 Tallers artístics

50 hores. 2 crèdits

Espais de tallers artístics experienciales en el qual artistes fan transmissió de la seva experiència i comparteixen recursos del seu art.

 

MÒDUL 3 Processos Personals en Dispositiu Grupal

175 hores. 3 crèdits

Espai que permet sostenir el procés d’integració del currículum i de les vivències personals generades en el procés de la formació. Així mateix es tracta d’un lloc on viure i reflexionar sobre els fenòmens de grup.

 

MÒDUL 4 Teoria i Metodologia

225 hores. 9 crèdits

En la Teoria es donen a conèixer conceptes teòrics fonamentals del Arteterapia, la Psicoanàlisi, l’Art, la Psicopatología i la Psicologia del Cicle Vital. En Metodologia de Tallers, els alumnes aprenen a desenvolupar activament tallers de Arteteràpia, realitzar-los i avaluar-los en el dispositiu grupal.

 

MÒDUL 5 Anàlisi i supervisió de les pràctiques

100 hores. 4 crèdits

En ells, seguint la metodologia de l’anàlisi de casos, s’analitzen amb rigor i de forma propera les pràctiques que els alumnes van desenvolupant, oferint-los instruments per a l’adequada realització de les mateixes.

 

MÓDUL 6  Prácticas en Arteterapia

200 horas. 8 créditos

Prácticas  realizadas  en  entidades  con  pacientes  o  usuarios  de  los  servicios  bajo supervisión tutorial.

 

MÒDUL 7 Itinerari i Produccions Artístiques

50 hores. 2 crèdits

L’alumne realitza produccions artístiques en els seus arts d’elecció i és acompanyat en aquest mòdul per un artista en el seu desenvolupament. La seva finalitat última és aprendre a valorar el procés artístic i creador en diàleg amb el procés arteterapéutico.

 

MÒDUL 8 Projecte Final

50 hores. 2 crèdits

L’elaboració del Projecte Final del Diploma de Postgrau fa d’eix integrador dels diferents mòduls que formen el currículum.

 

MÒDUL 9 Avaluació

50 hores. 2 crèdits

Espai on cada alumne ha de presentar i defensar el seu projecte final.

 

MÒDUL 10 Seguiment tutorial

50 hores. 2 crèdits

Espai per contrastar amb el tutor de referència la seva evolució en la formació i fer un seguiment acurat de les pràctiques i dels diferents treballs que ha de desenvolupar.[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]

tallersartisticosclaraisabel

MÒDULS DEL MÀSTER I TREBALL FINAL DEL MÀSTER

MÒDUL 1 Tallers d’Artteràpia

175 hores. 7 crèdits

En ells es desenvolupen els processos creadors, artterapèutics de cada alumne, a partir de l’execució de produccions en diferents llenguatges artístics i de l’acompanyament curós dels artterapeutes.

 

MÒDUL 2  Tallers artístics

50 hores. 2 crèdits

Espais de tallers artístics vivencials en els quals els artistes fan transmissió de la seva experiència i comparteixen recursos del seu art.

 

MÒDUL 3  Processos personals en dispositiu grupal

125 hores. 5 crèdits

Espai que permet sostenir el procés d’integració del currículum i de les vivències personals generades en el procés de la formació. Així mateix és un lloc on viure i reflexionar sobre els fenòmens de grup.

 

MÒDUL 4  Teoria, metodologia i recerca

275 hores. 11 crèdits

A la Teoria es donen a conèixer conceptes teòrics fonamentals de l’Artteràpia, la Psicoanàlisi, l’Art i la Psicopatologiía.

A Metodologia de tallers els alumnes desenvolupen tallers d’Artteràpia que són executats i analitzats presencialment.

A Recerca els alumnes aprenen metodologies de recerca i troben el suport per desenvolupar el projecte de recerca inclòs en el treball final del Màster.

 

MÒDUL 5 Anàlisi i supervisió de les pràctiques

150 hores. 6 crèdits

En ells, seguint la metodologia de l’anàlisi de casos, s’analitzen amb rigor i de forma comprensible les pràctiques que els alumnes van desenvolupant, oferint-los instruments per a la seva adequada realització.

 

MÒDUL 6  Pràctiques en Artteràpia

350 hores. 14 crèdits

Pràctiques realitzades en entitats amb pacients o usuaris dels serveis sota supervisió tutorial. Les pràctiques en aquest any suposen el nucli per a la professionalització i per desenvolupar el treball final de Màster.

 

MÒDUL 7 Itinerari i produccions artístiques

75 hores. 3 crèdits

L’alumne realitza produccions artístiques en els seus arts d’elecció i és acompanyat per un artista en el seu desenvolupament. La seva finalitat última és aprendre a valorar el procés artístic i creador en diàleg amb el procés arteterapèutic.

 

MÒDUL 8 Treball Final de Màster

150 hores. 6 crèdits

El treball final de Màster culmina el currículum del Màster integrant les seves diverses parts i desenvolupant les competències profesionalitzadores i de recerca.

 

MÒDUL 9  Presentació i avaluació del treball final de Màster

75 hores. 3 crèdits

Espai on cada alumne ha de presentar i defensar el seu treball final de Màster.

 

MÒDUL 10 Seguiment tutorial

75 hores. 3 crèdits

Espai per contrastar amb el tutor de referència la seva evolució en la formació i fer un seguiment acurat de les pràctiques i dels diferents treballs que ha de desenvolupar.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

mes-info

curriculum_grefart

DIPLOMA DE POSTGRAU

Hores presencials 235

Treballs de Postgrau 90

Pràctiques en institucions 100

Estudi personal i tutories 575

Total 1000

Crèdits 40

 

HORES MÀSTER INTEGRATIU

Hores presencials 555

Treballs del Màster 305

Pràctiques en institucions 275

Estudio personal i tutories 1365

Total 2500

Crèdits 100

DESCARREGAR PROGRAMA 2016-2018

[/vc_column_text][vc_column_text]

Tallers artístics MÒDUL 2

Els tallers artístics són espais experienciales en què actors, escriptors, pintors, escultors fan transmissió de la seva vivència i comparteixen recursos del seu art.

Tallers de arteterapia MÒDUL 1

Els tallers de arteterapia són un eix fonamental de la formació. Cada taller és proposat per un arteterapeuta diferent. L’alumne viu els seus processos creadors i arteterapéuticos des del respecte i la cura en el procés, en un espai on les vivències es puguin parlar, escoltar i elaborar.
[/vc_column_text][vc_column_text]Anàlisi i supervisió de les pràctiques MÒDUL 5

L’anàlisi de les pràctiques que els alumnes desenvolupen en entitats es realitzen en el dispositiu grupal. En el marc de treball es facilita la reflexió i l’elaboració així com la interiorització d’una metodologia de treball rigorosa i propera, oferint els recursos necessaris per a l’adequada realització de les pràctiques.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]